Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citromos-bazsalikomos pite

2013.11.13

Hozzávalók egy kb. 26-28 cm-es kerek formához: A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg   vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, kevés őrölt szerecsendió A töltelékhez: 25 dkg , mascarpone2 csomag vaníliás cukor, fél citrom és fél lime leve, 1 citrom és 1 lime héja, 1 csokor bazsalikom, kevés mentalevél
15432_pite-01.jpg
Így készítsd el:
A tészta hozzávalóit öntsd egy tálba (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), gyúrd jól össze, majd tedd be a hűtőbe addig, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarponét keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával. A tészta kb. 1/4-1/5 részét tedd félre a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten nyújtsd kb. 3 mm vastagra, illessz hozzá peremet is, kb. 3 cm magasra. Ezután kend meg a tojásfehérjével, és 180 fokon, süsd addig, míg aranybarnára pirul a teteje. Vigyázat! Nem kell megvárni, amíg teljesen barna lesz. Ha kész, a krémet simítsd bele a tésztába, a félretett tésztából pedig készíts rá rácsokat. Ezt kb. 150 fokon addig  kell sütnöd, amíg a rácsok is megpirulnak.